Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
Zoeken in Voedingstesten.nl via Google
 
 
 
 
 
 
Koper (Cu)
Bronnen: groenten, volkorenbrood, vlees, vis, rozijnen en fruit.



Groenten


Volkerenproducten


Vlees


Rozijnen



Is betrokken bij processen die van belangrijk zijn voor sporters: ijzeropname, energieproductie en anti-oxydanten systeem. Ook is het noodzakelijk voor de werking van vitamine C.

Aanbevolen hoeveel per dag: 2 mg. Het lichaam krijgt over het algemeen voldoende koper binnen.

Te kort: bloedarmoede, zwakte, gestoorde ademhaling, huidklachten, gebrekkige prikkeloverdracht in de hersenen.

Te veel: wordt door het lichaam (o.a. lever) vast gehouden en is schadelijk.
 

 
 
Aangepast zoeken
 
 
 
 
Start: december 2010 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020