Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
Zoeken in Voedingstesten.nl via Google
 
 
 
 
 
 
Calcium (Ca)
Bronnen: melk, yoghurt, kaas, vlees, groenten en fruit.



Melk


Kaas


Yoghurt



Samen met fosfor is het van belang voor de opbouw en behoud van sterke botten en tanden. Verder helpt het samen met magnesium (zie voor meer informatie) het zenuwstelsel, vooral bij de overdacht van zenuwimpulsen. Per jaar wordt ongeveer 20% van de totale hoeveelheid calcium in het lichaam (1000 tot 1500 gram) vervangen.

Aanbevolen hoeveel per dag: 1 gram.

Tekort: botbreuken door ontkalking van de botten (osteoporose), de spieren kunnen overgevoelig raken voor zenuwprikkels en kunnen daarna kramptoestand raken, rusteloosheid en slapeloosheid.


 

 
 
Aangepast zoeken
 
 
 
 
Start: december 2010 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020