|
Met behulp van deze calorietabel kan je berekenen hoeveel
calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten je heb gebruikt op een
dag. De voedingswaarde van de producten
zijn per stuk of per normaal portie/glas aangegeven. Voor voedingsmiddelen
die uit verschillende samenstellingen bestaan (bijv: kaas 20+,
30+, 40+) is gekozen voor de gemiddelde voedingswaarde.
Soms komt het voor dat er meer gegeten is van een product dan
kan worden ingevoerd, neem dan als bijtelling een product met
dezelfde caloriewaarde. Hetzelfde geldt ook voor etenswaren die
niet op deze calorielijst staan. Deze calorielijst is minder
groot dan de meeste andere calorielijsten maar daarom wel een
stuk overzichtelijker.
De kleurcodes komen overeen met de groepen
van de Schijf van vijf.
Groep 1: ·
Groep 2: ·
Groep 3: ·
Groep 4: ·
Groep 5: ·
Producten die niet in de Schijf van vijf voorkomen: ·. De
waarde aangeven bij eiwit, vet en koolhydraten zijn grammen. Het
percentage is het aandeel van de totale calorie opname. Voor
meer informatie:
Overzicht voedingstabellen.
|
|
|

|
|