Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 

Boeken over voeding

 

 

Sportvoeding voor de betere prestaties door A. Beab & Anita Bean
Paperback | 144 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2005
ISBN: 9044705946
Beschrijving:
DiŽten voor actieve sporters - vetverbrandende voeding - supplementen en energiedrankjes. Met specifiek voedingsadvies voor hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining.
Wie aan sport doet, weet dat de juiste voeding en eetgewoonten van invloed zijn op de prestaties. Sporters moeten hun voedingsgewoonten afstemmen op hun fysieke inspanningen, zodat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen die moeten zorgen voor een energiepiek tijdens de inspanning en een snel herstel achteraf. Hoe u dat doet, leest u in deze onmisbare raadgever, die zich zowel tot de gelegenheidssporter als tot de sportfanaat richt. Voedingsexpert Anita Bean geeft duidelijke adviezen die gemakkelijk in praktijk om te zetten zijn, zodat u zelf een uitgebalanceerd dieet op maat kunt uitstippelen. Dankzij de overzichtelijke voedingstabellen, casestudy's, recepten, vraag- en antwoordkaders en specifieke informatie over voeding bij hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining is deze gids een must voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren door de juiste voeding. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek sportvoeding (Deltas).
Recensie:
Sporters zullen, als ze een bepaald niveau willen bereiken, aan hun voeding moeten werken. De voeding dient qua samenstelling, eetmoment en hoeveelheid afgestemd te worden op de fysieke inspanning. Daarom wordt in dit boek eerst ingegaan op wat de sporter moet eten. Dit voor, tijdens en na het sporten. In verschillende sporten is het lichaamsgewicht belangrijk en eten om af te vallen bij intensief sporten verdient speciale aandacht. Het gebruik van sportsupplementen en sportdrankjes heeft een effect op de voeding. Besproken wordt hoe de sporter hiermee om moet gaan. Verder hoofdstukken over voeding bij krachttraining, hardlopen, fietsen en zwemmen. De auteur is sportvoedingsdeskundige in Engeland. Een boek voor fanatieke sporters, amateurs of professionals.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportvoeding voor betere prestaties
Sportvoeding voor betere prestaties
Anita Bean
     
Het complete handboek sportvoeding door Anita Bean
Paperback | Centrale Uitgeverij | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De praktische raadgever voor: een optimale conditie een verhoogde dosis energie betere prestaties.
Voor iedereen die een sport beoefent of een fitnessprogramma volgt, is dit handboek de ideale raadgever. Het legt op een praktische manier uit hoe u door een aangepaste en doordachte voeding uw prestaties en algemene conditie aanzienlijk kunt verbeteren. Het boek biedt u uitgebalanceerde voedingsschemaís en trainingsdiŽten. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de juiste dosering van vitaminen, mineralen, koolhydraten, proteÔnen en voedingssupplementen. U krijgt tal van praktische tips om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden. Tot slot bespreekt het boek ook alle praktische vragen die sportbeoefenaars zich stellen. Een waardevol boek waarmee u uw conditie en prestaties ťcht kunt verbeteren!
Recensie:
De eerste helft van dit boek biedt een basis met betrekking tot voeding die elke doelgerichte sporter hoort te kennen. Het behandelt wat energieleveranciers, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn en hoe het lichaam ermee om gaat. Daarna worden specifieke aspecten met betrekking tot sport behandeld. Supplementen en dranken voor de sporter hebben hierin een belangrijke plaats. Het boek beschrijft welke supplementen helpen bij het kwijtraken van vet of het stimuleren van de spiergroei of het uithoudingsvermogen. Het gewicht heeft een belangrijke invloed op de sportprestatie. Nadat dit uitgelegd is, wordt aandacht besteed aan gewichtsbeheersing, aankomen en gestoord eetgedrag. Er is geen informatie over de schrijfster, maar uit het boek blijkt dat ze een flinke basiskennis heeft van het menselijk metabolisme en de praktijk van sporters. Een basisboek voor sporters die meer willen leren en begrijpen van voeding en de relatie tussen voeding en voedingssupplementen en hun prestatie.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Mening klant bol.com:
Dit is een heel goed boek, zo goed dat het echt een goed boek is. Heb al veel geleerd van dit boek, en dit boek zal me nog veel meer leren. Dankzij dit boek ben ik nu de sportatleet die ik altijd wenste te zijn. Training is belangrijk, maar als je je voeding verwaarloosd dan heeft je training ook geen zin meer.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Complete handboek sportvoeding
Complete handboek sportvoeding
Anita Bean

 

     
Sportvoeding door L.M. Burke & R.J. Maughan
Paperback | 288 Pagina's | Reed business information | 2004
ISBN: 9035226887
Beschrijving:
Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief. Sportvoeding is een naslagwerk dat de meest essentiŽle informatie over sportvoeding bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding overal en altijd. Sportvoeding is een vertaling van het handboek Sports Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J. Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF. De casussen in Sportvoeding zijn grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur. Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportvoeding / druk 1
Sportvoeding
R.J. Maughan
L.M. Burke

Sportvoedingswijzer door C. Harms-Aris & T. Geerets
alles over eten en drinken voor actieve mensen
Paperback | 189 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2005
Beschrijving:
Of je nu sport op professioneel niveau, een fanatieke amateur bent, of zo nu en dan voor je plezier beweegt, bewust omgaan met voeding kan je sportieve prestaties enorm verbeteren en het sportplezier aanzienlijk vergroten. Voeding levert sporters de benodigde energie en bouwstoffen.
Maar hoe weet je hoeveel energie er nodig is voor een training en wat moet je daarvoor eten? Welke voedingsstoffen zijn voor sporters vooral van belang?
SportdiŽtisten Carlien Harms-Aris en Tiny Geerets komen dit soort vragen dagelijks tegen in hun praktijk en laten in de Sportvoedingswijzer zien hoe je de optimale balans kunt vinden tussen voeding en sportieve activiteiten.
Recensie:
Een waardevol boek voor zowel professionele sporters als amateurs, die willen weten hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren door middel van de juiste voeding. Het boek is geschreven door twee Nederlandse sportdietisten, die eerder ook het Sportkookboek deel I en deel II schreven. Na een inleidend hoofdstuk over een gezonde basisvoeding, wordt dieper ingegaan op een goede sportvoeding, het eten en drinken rondom een training en wedstrijd, maag- en darmklachten en het gebruik van sportvoedingssupplementen. In het derde deel komt de voedingsbehoefte van speciale categorieen sporters aan bod zoals vegetariers, ouderen, vrouwen, moslims tijdens de ramadan, jeugd, diabetici en mensen die willen afvallen. Het boek bevat een aantal handige bijlagen met voorbeelden van dagmenu's en een overzicht van voorkeursproducten. Hoewel het boek nauwelijks foto's en illustraties bevat, oogt het toch niet saai. Dit komt door de talrijke kaders met extra tips en weetjes, gedrukt in een kleine letter. Het boek is toegankelijk en helder geschreven. Bevat een register, adressenlijst, literatuurlijst en verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportvoedingswijzer
Sportvoedings wijzer
Carlien Harms-Aris
     
Voedingssupplementen door Frťdťric Delavier
complete gids voor sporters
Paperback | 160 pagina's | Forte uitgevers B.V. | april 2008
Beschrijving:
Dit boek helpt sporters te kiezen uit het grote aanbod voedingssupplementen, zodat sportprestaties verbeterd kunnen worden. De voor- en nadelen van divers supplementen worden helder en goed gedocumenteerd uiteengezet.
De voedingssupplementen zijn in verschillende sectoren gerangschikt: energie, duurvermogen, kracht, spiermassa, herstel, goede gezondheid en gewichtsverlies.
Recensie:
Voor sporters zijn er veel voedingssupplementen op de markt en in de sportwereld wordt er veel over gesproken. Het is logisch dat iemand die intensief sport, andere behoeften heeft dan een niet-sporter; ook voor duursporters en krachtsporters zijn die behoeften verschillend. Aan deze twee takken van sport besteedt dit boek een hoofdstuk. Daarna vier hoofdstukken over groepen van supplementen: vitaminen, plantaardige extracten, beschermende supplementen en supplementen voor vermagering. De tekst wordt onderbouwd door veelvuldige referenties naar recent onderzoek en publicaties. De auteurs zijn jarenlang semiprofessioneel betrokken bij sport en supplementen en publiceren hierover veel in diverse tijdschriften. Een boek voor sporters die door supplementen hun prestaties willen verbeteren. Het is overtuigend in de mening dat supplementen nuttig kunnen zijn voor sporters, maar leert ook dat het lukraak innemen van supplementen negatief kan uitwerken. Met illustraties in kleur, register en literatuuropgave.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Voedingssupplementen
Voedings
supplementen
Frťdťric Delavier
     
Mens en voeding
Hardcover | 348 pagina's | HB Uitgevers | juni 2006
Klantenbeoordeling bol.com: goed/uitstekend
Beschrijving:
Dit boek biedt een overzicht van alle factoren die, in onderlinge samenhang, de voeding van de mens beÔnvloeden. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysiologische aspecten aan de orde komen, maar ook culturele, economische en technologische factoren. Dit alles is toegespitst op de situatie in Nederland, inclusief de regelgeving en wetgeving. Om een flexibel gebruik van het boek mogelijk te maken is de inhoud verdeeld over vier blokken.
Recensie:
In vier blokken wordt een beeld gegeven van de aspecten van voeding. De voedingspatronen in onze tijd, het bedrijfsleven en de ontwikkelingslanden worden behandeld. Het tweede blok gaat in op fysiologische behoeften en de voedselcomponenten. In onze moderne tijd is er een enorme voedselkeuze en voedingsvoorlichting en voedselveiligheid zijn erg belangrijk. Het grootste blok richt zich op de voedingspatronen en voedingsgewoonten van Nederlanders en belangrijke groepen allochtonen in Nederland. Het boek biedt veel informatie en uitleg. De technische en fysiologische aspecten worden globaal behandeld. Het is vooral gericht op de sociale en culturele aspecten van voeding en voedingspatronen. De auteurs zijn professionals op het gebied van voeding en verbonden aan universiteiten of hogescholen. In verschillende hogere beroepsopleidingen is een vak voeding opgenomen; voor die vakken is dit leerboek bedoeld. Het is zeker ook geschikt voor geÔnteresseerden met enige voorkennis. Gedrukt in twee kolommen. Deze druk is aangepast aan nieuwe voedingsnormen, geactualiseerd en deels herschikt.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Ik vind dit echt een geweldig boe ,het is een erg interessant boek en leest lekker. je zou het boek niet weg willen leggen leest als een gewoon leesboek. er goed!! je leert er ook echt veel van, staat echt alles in wat je moet weten over voeding!!
Mening klant bol.com:
V
erhelderend, makkelijk te lezen. Dit studieboek prikkelt de leergierigheid.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Mens en voeding / druk 6
Mens en voeding
 
De complete voedingswijzer door Claudia Praxmayer
Paperback | 208 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2000
Beschrijving:
Door ons jachtige leven en slechte voedingsgewoontes krijgen veel mensen te veel vet en cholesterol binnen, en te weinig vitaminen, mineralen e.d. Gezond eten is echter niet zo moeilijk als u weet welke voedingsmiddelen veel of weinig vet bevatten, veel of weinig cholesterol, enz. Dit boek helpt u daarbij. U vindt er talrijke overzichtelijke tabellen met niet alleen vermelding van het aantal calorieŽn, maar ook de hoeveelheid vet, cholesterol en ballast stoffen die in het voedingsmiddel aanwezig zijn. Maar wat dit boek echt handig maakt, is dat deze hoeveelheden zowel per 100 g van een bepaald product worden weergegeven als per portie.Vanaf nu kunt u de dikmakers dus makkelijk vermijden en zult u ontdekken welke voedingsmiddelen gezond zijn en slank maken. Bovendien vindt u in dit boek informatie over, het ideale gewicht, extra tabellen over cholesterůl, purine, vetzuren, ballaststoffen, vitaminen en mineralen, en nog veel meer.
Recensie:
Dit tabellenboek geeft informatie over energie-, vet-, cholesterol- en ballaststoffengehalte van voedingsmiddelen. De hoeveelheden voedingsstoffen staan vermeld per 100 gram en per portiegrootte. Ook staat aangegeven welk % van de dagelijkse energiebehoefte (bij 1000 - 2200 kcal) wordt bereikt door het desbetreffende voedingsmiddel. De tabellen worden voorafgegaan en afgesloten door voedingsinhoudelijke informatie. Het is jammer dat het vetgehalte niet is uitgesplitst in verzadigd/onverzadigd; ook koolhydraatgetallen ontbreken, wat door diabetici gemist zal worden. Met een alfabetisch register. Omslag met enkele tekeningen en witte belettering op een oranje fond.
(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)
Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De complete voedingswijzer
De complete voedingswijzer
Claudia Praxmayer

 

     
Sportvoeding voor vrouwen door Anita Bean
Hardcover | 158 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044705490
Beschrijving:
Specifieke voeding voor de sportvrouw - gewichtscontrole - betere prestaties.
Dit boek is een onmisbare raadgever voor elke vrouw die regelmatig aan sport doet of traint. Het vrouwelijk lichaam reageert anders op fysieke inspanning en training dan dat van een man, en vraagt daarom ook een aangepaste voeding. In een vlotte vraag-en-antwoordstijl vertelt dit boek waar u als sportieve vrouw precies op moet letten bij de samenstelling van uw sportvoeding: hoeveel koolhydraten of vet mag uw voeding bevatten, welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk, en waar moet u op letten tijdens de zwangerschap? Verder wordt in dit boek aandacht besteed aan een aantal problemen waar sportvrouwen vaak mee te kampen hebben - zoals ijzertekort of een onregelmatige menstruatiecyclus - en worden praktische adviezen aangereikt om deze op een eenvoudige manier te voorkomen of verhelpen. Daarnaast komen ook andere specifieke themaīs aan bod, zoals gewichtsverlies en lichaamsvet of de juiste voeding voor een wedstrijd. Kortom, dit boek is verplichte lectuur voor elke sportvrouw die bewust met haar lichaam wil omgaan. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek sportvoeding (Deltas). Peggy Wellington is eveneens sportvoedingsdeskundige. Voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona werd zij gevraagd als adviseur.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportvoeding voor vrouwen
Sportvoeding voor vrouwen
Anita Bean
     
Sport en voeding door S. Meltzer en C. Fuller
Hardcover | 192 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059204239 | ISBN13: 9789059204232
Beschrijving:
Een betrouwbare aanpak van sportvoeding geeft u net dat beetje extra in een wedstrijd. Goed afgestemde voeding pept uw weerstands- en uithoudingsvermogen op, verbetert de constitutie van uw lichaam vergroot uw kracht of ontwikkelt uw vermogen tot langdurige concentratie. Wat u eet, dat bepaalt uw succes als sporter. 'Sport en Voeding' verschaft u een wereld aan informatie en advies, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Stem uw voeding nauwkeurig af op de bijzondere eisen die uw sport stelt en ontdekt praktische manieren om verbeteringen te realiseren. Houd u aan uw voedingsdoelen en neem een voorsprong.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport en voeding
Sport en voeding
S. Meltzer
     
Drink je fit door G. Wagner, J.M. Peil & G.P. Schupp
verantwoord drinken bij lichamelijke inspanning, fitness en sport
Paperback | 149 Pagina's | Driehoek, De
ISBN10: 9060306775 | ISBN13: 9789060306772
Beschrijving:
Een juiste manier van drinken is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor het leveren van topprestaties. De juiste vochthuishouding bevordert niet alleen een gunstige uitwerking van sportbeoefening, maar is in het algemeen gewoon belangrijk voor het optimaal functioneren - wat u ook doet. Als over gezonde of prestatieverhogende voeding wordt gesproken en geschreven, spreekt men altijd over het eten, over koolhydraten, eiwitten of vitaminen. Als vochthuishouding en drinken al aan de orde komen, dan alleen in een voetnoot... en dat terwijl meer sporters een wedstrijd verliezen door vochtgebrek dan door een of ander voedingstekort.
Recensie:
Goed drinken is noodzakelijk voor optimale sportprestaties. De samenhang tussen prestaties, voeding en vocht wordt in dit boek uitgebreid beschreven. Deze ingewikkelde materie is met veel tabellen en figuren geillustreerd, maar desondanks is het boek voor mensen met weinig scheikundige kennis niet eenvoudig te lezen. Naast hoofdstukken over energiehuishouding, mineralen en spoorelementen worden ook onderwerpen vanuit de alternatieve geneeskunde belicht zoals het zuur-base evenwicht van de voeding en het belang van mineraalrijk bronwater. Aan dit bronwater ('heilwater') wordt een heel hoofdstuk gewijd. Het gaat om een uit het Duits vertaald boek; daar worden deze watersoorten als geneesmiddel beschouwd. De laatste hoofdstukken zijn meer praktisch; er wordt in beschreven wanneer en wat te drinken en er worden recepten gegeven. In twee kolommen gedrukt in een grote, ronde letter; met register.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Drink je fit
Drink je fit
G. Wagner
     
The truth about food door Jill Fullerton-Smith
eerlijk over eten
Hardcover | 240 Pagina's | A.W. Bruna LeV.
ISBN10: 9022993221 | ISBN13: 9789022993224
Beschrijving:
The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels.
Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beÔnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen.
Dit gezaghebbende, leesbare boek vol tips en illustraties maakt een einde aan alle fabeltjes. Dit zijn de feiten over het effect van voedsel op je lichaam.
Is rode wijn goed of slecht voor je?
Ga je van bepaald voedsel beter zien?
Heeft het zin om acht glazen water per dag te drinken?
Welk voedsel is lustopwekkend en waarvan verlies je alle lust?
Waarom kan je dunne vriendin alles eten wat ze wil zonder aan te komen?
Het is tijd om de waarheid te ontdekken.
Recensie:
Voor de gelijknamige BBC-serie (die voorjaar 2007 op de Nederlandse en Vlaamse televisie wordt uitgezonden) werd onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op onze gezondheid, naar de werking van producten van de voedingsindustrie en naar allerlei populaire opvattingen en adviezen als: veel water drinken, de noodzaak tot 'ontgiften' enz. Dit boek bevat alle informatie die in de serie van 6 afleveringen aan bod komt. Vooraf uitleg over de spijsvertering. Behandeld worden onderwerpen als: voeding voor een gezond lichaam, gewichtscontrole door voeding met veel groente en fruit, kinderen gezond leren eten, voeding die de kwaliteit van het sperma verbetert, voeding die het prestatie- en uithoudingsvermogen ondersteunt en voeding die verouderingsverschijnselen vertraagt en de hersenfuncties stimuleert. De stof wordt begrijpelijk behandeld, de tekst zo nu en dan onderbroken door korte samenvattingen, overzichtelijke schema's en ondersteund door goede foto's. Elk hoofdstuk heeft een eigen steunkleur en kan afzonderlijk gelezen worden. Met een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register.
(NBD|Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

The truth about food
The truth about food
Jill Fullerton-Smith
     
De sportieve fijnproever
Paperback | 200 Pagina's | Roularta | 1ste Druk
ISBN10: 9086790356 | ISBN13: 9789086790357
Recensie:
Geert Vanvaerenbergh nam in 2006 deel aan het VRT-programma 'Canvas marathon', waarin zes sportdilettanten voorbereid werden om de marathon van New York uit te lopen. In dit boek brengen hij en zijn begeleidster, voedingsdeskundige Ilse Vaes, verslag uit van hoe ze te werk gingen om van een niet-sportieve man met opvallend overgewicht, een hectisch leven als ondernemer en een traditie van zakenlunches in toprestaurants een marathonloper te maken. Eerst een vermageringskuur, daarna een gezond dieet met veel koolhydraten en een uitgekiend trainingsprogramma (van de gerenommeerde coach Paul Van Den Bosch) voor duurloop. Ilse Vaes levert lijstjes van ontbijtvarianten en tussendoortjes die je snel zelf kunt klaarmaken en vier chefkoks bieden gerechten en menu's aan van ongeveer 1000 kcal, wat meteen het bewijs moet leveren dat vermageren, sporten en lekker eten kunnen samengaan. Het boek is informatief en opvallend vlot en openhartig geschreven. Zwart-witfoto's van de auteur in actie en op de weegschaal verluchtigen het verhaal. Achteraan eenvoudige kleurenfoto's van de gerechten.
(NBD|Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De sportieve fijnproever
De sportieve fijnproever
     
Calorieen Alfabet door R. Vervoort
zakboekje voor gezonde voeding
Paperback | 109 Pagina's | De Toorts B.V. | 2005
ISBN: 906020803X
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Dit boek wordt aanbevolen door de Consumentenbond in de Consumentengids van juni 2005. Het is het enige boek waarin de beoordelingen van voedingsmiddelen door de Consumentenbond zijn opgenomen op bais van gegevens van het Voedingscentrum.
Vanzelfsprekend vindt u in dit boek de voedingswaarde per voedingsmiddel, uitgedrukt in de gebruikelijke kengetallen, zoals joules, calorieŽn, eiwitten, koolhydraten en vetten. Joules en calorieŽn heeft u nodig om te kiezen tussen de verschillende energiewaarden van voedingsmiddelen.
Recensie:
Dit boekje geeft meer informatie over voedingsmiddelen dan de titel doet vermoeden. Naast vermelding van energie in calorieen en joules vindt men in deze tabel gegevens over eiwitten, vetten, koolhydraten, natrium en de GI (glycemische index) in de kleuren rood, oranje, groen. Tevens staat aangegeven of een bepaald voedingsmiddel in de Schijf van Vijf voorkomt en in welk vak. Ook is de door de Consumentenbond ontworpen kleurpiramide (groen-oranje-rood) op een groot aantal voedingsmiddelen toegepast. Vervolgens informatie over de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en over de BFE (body fat equivalent). De gegevens staan steeds per gebruikseenheid vermeld. De toelichting op de tabel is helder. Het boekje besluit met de aanbevolen hoeveelheden per persoon per dag, met een voedingswaardentabel van veertig voorbeeldmaaltijden, met een tabel van energieverbruik bij lichamelijke arbeid en met een kruistabel. Om het boekje volledig te kunnen benutten is wel enig inzicht in de voedingsleer nodig; de kleurenindeling is door iedereen eenvoudig te interpreteren. Gedrukt in een zeer kleine letter.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Overzichtelijk en compleet. Er staan bij veel voedingsmiddelen een deel van een piramide, groen betekent dan dat het een goede keuze is, rood slecht en oranje tussenweg. Zo zie je in een oogopslag wat wel en niet goed is.
Mening klant bol.com:
Een handig naslagwerk.
Prima boek om in 1 oogopslag een goed beeld te krijgen van wat voor belangrijke voedingsstoffen er in voedingsmiddelen zitten en om te kijken wat je dagelijks nodig hebt. Echt een aanrader!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Calorie√ęn Alfabet
CalorieŽn Alfabet
R. Vervoort
     
Kijk op calorieen en joules door Nicoline Duinker-Joustra
Geheel vernieuwde druk
Paperback | 142 Pagina's | Inmerc | 2005
ISBN: 906611360X
Beschrijving:
In de beknopte inleiding geeft Nicoline Duinker-Joustra de hoofdpunten van de voedingsleer weer. Hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten u per dag nodig hebt. Waarom deze stoffen zo belangrijk zijn. En alles over een evenwichtig dagmenu en het gewicht dat bij u past.
Recensie:
Lijst van een groot aantal voedingsmiddelen die op vrijwel identieke wijze als de 'Calorieen- en joulestabel van dezelfde schrijfster is samengesteld; in deze tabellen worden echter bijna geen merknamen genoemd. Bij ieder voedingsmiddel worden naast calorieŽn en joules, eiwitten, vet, koolhydraten en eventueel andere gegevens die belangrijk zijn in een bepaald product, vermeld. Het geheel wordt voorafgegaan door een korte inleiding in de voedingsleer, een aparte lijst met dranken, berekeningen en bereidingswijzen en een verklaring van sfkortingen en maten. Deze druk is aangevuld met nieuwe producten. Modernere vormgeving, dikker papier en onder- en bovenaan de pagina's een blauwpaarse balk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Kijk op calorieen en joules
Kijk op calorieen en joules
Nicoline Duinker-Joustra
     
Calorieentabel / Joulestabel door Nicoline Duinker-Joustra
Geheel vernieuwde druk
Paperback | 119 Pagina's | Inmerc | 2005
ISBN: 9066113502
Beschrijving:
In deze overzichtelijke alfabetische lijst van duizenden voedingsmiddelen staan de hoeveelheden calorieŽn of joules in gebruikseenheden aangegeven, waardoor wegen overbodig wordt.
In de inleiding staat hoeveel calorieŽn of joules u per dag nodig hebt en welk gewicht bij uw lengte hoort. Een checklijst met tien spelregels geeft aan hoe u aan de benodigde voedingsstoffen komt.
Recensie:
Dit boekje bevat een duidelijke, alfabetische lijst van het aantal kcalorieen/kJoules per voedingsmiddel, gerecht of speciaal (dieet-)product. Er wordt verder niets vermeld over de samenstelling van het desbetreffende gerecht. De hoeveelheden worden aangegeven in gangbare maten zoals eet-, theelepels, diep of plat bord, boterhambeleg etc. In de inleiding wordt vermeld hoe men deze maten moet relativeren. Ook geeft men aan hoeveel een persoon (man of vrouw) mag of kan wegen en tevens het aantal kcal/kJoules dat bij bepaalde mate van arbeid nodig is. Er wordt enige summiere informatie gegeven over gezonde voeding en hoe men af kan vallen. Aangezien afvallen en bijkomen meer is dan alleen een kwestie van kcal/kJoules optellen, is dit boekje alleen geschikt voor personen die al voldoende voedingskennis bezitten en alleen in kcal/kJoules geinteresseerd zijn. In deze herziene druk zijn de tabellen omgedraaid; er zijn 350 nieuwe producten opgenomen. Boven- en onderaan de pagina's zijn paarse banden opgenomen; modernere vormgeving.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Calorieen en joules tabel
Calorieen en joules tabel
Nicoline Duinker-Joustra
     
Vitaminen- en mineralenwijzer door D. Lemaitre
met overzichtelijke tabellen
Paperback | 59 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2001
ISBN: 9024378702
Beschrijving:
Vitaminen en mineralen zijn levensnoodzakelijke stoffen die ons lichaam zelf bijna niet aanmaakt. Daarom is het belangrijk dat je er voldoende opneemt door bewust vitamine- en mineraalrijk te eten. Dit boek vertelt je precies welke vitaminen en mineralen er zijn, wat hun functie is en hoeveel je er dagelijks nodig hebt. In de tabellen kan je aflezen in welke gezonde voedingsmiddelen je ze kunt vinden. Je vindt ook enkele praktische tips om bij de bereiding van je gerechten het verlies aan vitaminen zoveel mogelijk te beperken. Deze vitaminen- en mineralenwijzer is jouw ideale gids om bewust gezond te eten en meer levenskracht uit te stralen.
Recensie:
In de eerste achtentwintig bladzijden van dit kleine handzame boekje worden enkele belangrijke vitaminen en mineralen zeer kort toegelicht. Beschreven worden hun functies, de gevolgen van een te veel of te weinig, de dagelijkse behoefte en in welke groep voedingsmiddelen een stof veel voorkomt. De overige bladzijden zijn gevuld met tabellen. Hierin wordt van een driehonderdtal voedingsmiddelen (per groep alfabetisch ingedeeld) met behulp van een stercodering de mate van aanwezigheid van de besproken vitaminen en mineralen aangegeven. Vanwege de summiere achtergondinformatie en de beperkte hoeveelheid voedingsmiddelen kun je dit boekje niet zien als een volledige gids voor een gezonde voeding.
(Biblion recensie, C. Witjens-v.d. Burg)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Vitaminen- en mineralenwijzer
Vitaminen- en mineralenwijzer
D. Lemaitre
     
Voeding en sport door Anja van Geel
Paperback | Vrieseborch | 2002
Beschrijving:
Uit de inhoud: algemene informatie - voeding voor de krachtsporter - voeding voor de duursporter - voeding voor de team- en spelsporter - praktische informatie - bijzondere informatie (sportvoedingspreparaten / gewichtsproblemen / maagdarmproblemen / in het buitenland / de jeugdsporter / eten zonder vlees).
Als bijlage een lijst van top(sport)diŽtisten die aangesloten zijn bij het Olympisch netwerk
Recensie:
Voeding speelt een belangrijke rol in sportprestaties. Na een introductie op algemene informatie over voedingsstoffen en energie in voeding volgen drie delen voor verschillende groepen sporters. Krachtsporters gebruiken voedingsadviezen voor spiergroei in de opbouwfase, om af te vallen vlak voor de wedstrijd en voor maximale prestaties tijdens de wedstrijd. Duursporters richten zich meer op de energiehuishouding en de vochtbalans tijdens duurtrainingen en wedstrijden. Teamsporters gebruiken voeding vooral in de wedstrijdvoorbereidingen. De verdere algemene informatie geeft algemene tips en gaat in op speciale gevallen zoals jeugd, darmproblemen, preparaten en vegetarisme. De auteurs zijn voedingskundigen. Sporters, recreatief of amateurs, die hun prestaties willen verbeteren door een algehele voorbereiding zullen goede adviezen vinden in dit boek. In vergelijking met vorige drukken zijn er enkele kleine aanpassingen.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Voeding en sport / druk 1
Voeding en sport
Anja van Geel
     
Gezond sporten met natuurlijke doping door Piet Nijs
Paperback | 288 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | 2003
Beschrijving:
In de sportwereld is veel belangstelling voor stimulerende middelen. Op grote schaal worden voedingssupplementen, vitaminen, mineralen en andere preparaten geslikt. Voor een betere conditie en meer uithoudingsvermogen. Maar wat helpt echt en wat kun je zonder problemen slikken? De nandrolon-affaire met bekende sporters als Frank de Boer en Edgar Davids ligt nog vers in het geheugen. Dr. Paul Nijs beschrijft honderden niet-verboden natuurlijke middelen die sporters veilig kunnen gebruiken om beter te presteren. Met ook veel aandacht voor uitgekiend eten en drinken voor sporters.
Recensie:
Alle amateur- en professionele sporters weten dat er een belangrijke relatie is tussen voeding en de sportieve prestatie. Maar deze relatie is complex. Het gaat om vele verschillende voedingstoffen met hun eigen effecten en interacties. Dit boek gaat in op de rol van de voedingstoffen en geeft adviezen voor een gezonde voeding voor de sporter, gebaseerd op de normale voeding. Daarnaast gaat het in op een breed scala van natuurlijke middelen die de sportprestatie kunnen verbeteren zonder de risico's op doping. Voorbeelden in de lange lijst zijn ginseng, meidoorn, gember, alsem, spirulina, zuurdoorn en venkel. Voor veel van deze natuurlijke middelen wordt geadviseerd met de sportarts of apotheker te overleggen, aangezien de juiste dosering belangrijk is om een mogelijk averechts effect te voorkomen. De auteur is universitair docent sportgeneeskunde en lid van de anti-doping commissie. Een boek dat sporters kan helpen hun lichaam beter te laten presteren. De adviezen zijn getoetst in de praktijkbegeleiding van veel (top)sporters en sportploegen.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gezond sporten met natuurlijke doping
Gezond sporten met natuurlijke doping
Piet Nijs
     
Betere sportprestaties met Biodoping door Birgit Kaltenthaler
Paperback | 64 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2002
ISBN: 9024382874
Beschrijving:
Alles over natuurlijke fitmakers voor actieve sporters.
Sporters blijven langer fit en gezond - op voorwaarde dat zij hun energietank op een verstandige manier vullen. Dit boek geeft een overzicht van `natuurlijke dopingmiddelenī die voedingstekorten aanvullen en nieuwe energie leveren voor topprestaties. Zo kan elke vrijetijdssporter zijn prestaties doelgericht verbeteren en nog meer plezier beleven aan zijn sport! In topvorm door natuurlijke fitmakers: alles over werking, gebruik en dosering * Recepten voor powersnacks, energierepen en sportdranken Een biodoping-supplemententabel en extra tips voor bodybuilders.
Recensie:
De schrijfster legt in beknopte vorm uit welke voedingsstoffen en supplementen het mentale en fysieke prestatievermogen van een mens kunnen verbeteren. Voedingsstoffen zoals aminiozuren, proteine, koolhydraten, cafeine, antioxidanten en mineralen worden wat betreft hun effecten op het menselijk functioneren besproken. Duidelijk wordt welke voedingsmiddelen deze stoffen het meest bevatten. Er wordt echter niet aangegeven welke hoeveelheden een mens nodig heeft bij zware sportbelastingen. De uitleg is kort en krachtig en wordt met kleurfoto's omlijst. Een compacte informatiebron over de invloed van voeding in de sport, waarvan iedere sporter weet behoort te hebben. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Betere sportprestaties met biodoping
Betere sportprestaties met biodoping
Birgit Kaltenthaler
     
Sport kookboek (deel 1) door C. Harms-Aris & T. Geerets
Paperback | 108 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2003
ISBN: 9077072179
Beschrijving:
Dit unieke kookboek is geschreven door voormalig hardloopster Carlien Harms-Aris en sportdiŽtiste Tiny Geerets en omvat naast de vijftig echt lekkere en vooral makkelijke recepten een aantal informatieve, praktische hoofdstukken over sportvoeding en de inkoop van de ingrediŽnten. Totdat ik dit boek onder ogen kreeg had ik eigenlijk geen zin meer om echt verantwoord te gaan koken. Temeer omdat je het idee hebt dat gezond eten niet smakelijk is. Dit kookboek bewijst het tegendeel schrijft Ellen van Lange, Olympisch kampioene op de 800 meter (1992) enthousiast in haar voorwoord. Een enthousiasme dat zij getuige de verschenen artikelen deelt met de landelijke en regionale pers.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportkookboek
Sportkookboek
Carlien Harms-Aris
     
Sport kookboek(deel2) door C. Harms-Aris & T. Geerets
Paperback | 83 Pagina's | Arko, Uitgeverij | 2002
Beschrijving:
Het eerste SportKookboek was en is een groot succes. SportKookboek deel II is het vervolg met veertig nieuwe gezonde en verantwoorde recepten voor de `warme' hoofdmaaltijd. Net als in het eerste deel zijn alle recepten eenvoudig en snel te bereiden, zeer smakelijk en voldoen ze aan alle criteria voor een gezonde sportvoeding. Bij alle recepten worden verschillende variatiemogelijkheden gegeven en zijn de voedingswaarden vermeld.
Naast de door de sportdietisten samengestelde gerechten geven tien bekende topsporters (waaronder Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Jochel Uytdehaage en Eric Dekker) hun favoriete recept prijs. Deze recepten zijn niet allemaal volgens de criteria voor een gezonde sportvoeding te bereiden. Voor de een betekent een favoriet recept dat het vaak gegeten wordt, bijvoorbeeld wekelijks gedurende zware trainingsperiodes. Voor de ander is het juist een favoriet recept omdat het niet vaak gegeten wordt, bijvoorbeeld alleen na een belangrijke wedstrijdperiode. Verder staan in dit SportKookboek interviews met verschillende topsporters over hun kijk op voeding in relatie tot hun sport. Absoluut het lezen waard!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sportkookboek dl 2
Sportkookboek
deel 2
Carlien Harms-Aris
     
Een leven lang fit door Harvey Diamond
Paperback | de Kern Fontein | 2001
ISBN: 9032504916
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Een leven lang fit is het best verkochte voedingsboek ter wereld. Alleen al in het Nederlandse taalgebied zijn meer dan 450.000 exemplaren verkocht en het bock bereikte drie jaar achtereen de eerste plaats van de non fictie-bestsellerlijst.
Het bijzondere van Een leven lang fit is dat het aantoont waarom diŽten nooit ťcht werken. De filosofie van Harvey & Marilyn Diamond staat soms lijnrecht tegenover gevestigde ideeŽn. Bijvoorbeeld:
Een stevig ontbijt is goed voor u - Melk en melkprodukten moeten - De schijf van vier - Om af te vallen moet u voedsel met veel calorieŽn vermijden Fruit is een goed nagerecht waar u niet dik van wordt - Om af te vallen moet u een dieet volgen. Volgens de Diamonds zijn deze 'wijsheden' achterhaald en soms zelfs een gevaar voor uw gezondheid. In Een leven lang fit leest u alles over de natuurlijke methode voor blijvend gewichtsverlies die aantoont dat het er niet zo zeer om gaat wat u eet, maar wanneer en hoe.
Mening klant bol.com:
Succes verzekerd!
Mening klant bol.com:
Super.
Mening klant bol.com:
Een openbaring!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Leven lang fit pocket
Leven lang fit pocket
Harvey Diamond
     
Een leven lang fit / 2 Leef gezond door Harvey Diamond
Paperback | de Kern Fontein | 1997
ISBN: 9032504142
Beschrijving:
Met hun fenomenale bestseller Een leven lang fit leerden Harvey & Marilyn Diamond miljoenen mensen hoe zij moesten eten om zich fit te voelen en meer energie te ontwikkelen. In Leef gezond tonen zij hoe alles wat de natuur biedt gebruikt kan worden om je lekker te voelen en een gezonder leven te leiden. Leef gezond biedt ook een licht maar effectief bewegingsprogramma; het beschrijft hoe kinderen de voedingsmethode van Een leven lang fit kunnen gaan waarderen; en beantwoordt de meest gestelde vragen betreffende het Een leven lang fit-programma, inclusief die over calcium, melkproducten en rood vlees. In Leef gezond worden de ideeŽn die gepresenteerd werden in Een leven lang fit verder uitgewerkt voor alle aspecten van het dagelijks leven. Deze holistische benadering krijgt steeds meer aandacht en terecht: met betrekkelijk weinig inspanning kan men veel gezonder door het leven gaan. Leef gezond is een logisch (en noodzakelijk) vervolg op Een leven lang fit.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Een leven lang fit<BR>Leef gezond
Een leven lang fit
Leef gezond
Harvey Diamond
 
 
 
Start: december 2010 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020