Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 

Fitness boeken

 

 

Sport je gezond door P. Claeys
Paperback | 192 Pagina's | Davidsfonds
ISBN10: 9058264289 | ISBN13: 9789058264282
Beschrijving:
Met Sport je gezond schiet je probleemloos uit de startblokken. Dr. Peter Claeys geeft deskundige bewegingstips die elke lezer helpen met de juiste sportkeuzen. Hij geeft een helder antwoord op vragen als: kan sport het risico op kanker verkleinen, is een fietshelm zijn geld waard, mag ik sporten tijdens mijn zwangerschap, kan ik mijn cholesterol met sport verlagen en heeft het ook effect op te hoge bloeddruk, is bewegen een goed medicijn tegen depressie? Daarnaast worden vaak voorkomende letsels en hun behandeling besproken.
Recensie:
Sporta, een Vlaamse organisatie die zich engageert voor gezondheidscampagnes door sportbeoefening, heeft met dokter Peter Claeys een uitstekende spreekbuis voor 'meer gezondheid door bewegen'. De effecten van sport op gezondheidsproblemen worden op bevattelijke wijze voorgesteld: obesitas bij kinderen, cholesterol, verhoogde bloeddruk, schimmelinfecties, suikerziekte, ouderdomskwalen en zelfs psychische ongemakken. Claeys gaat ruimschoots in op algemeen verspreide misvattingen over sporten bij zwangerschap, wratten en zwemmen etc. Veel aandacht gaat uit naar het vermijden van ongevallen en kwetsuren, bv. alleen al door het dragen van een fietshelm. Hij geeft toe dat de wetenschappelijke gegevens over de intensiteit waarmee gesport moet worden om daar profijt uit te halen, niet steeds helemaal voorhanden zijn, maar een minimum aan beweging (bv. 30 minuten wandelen per dag) is alvast essentieel. In het algemeen ondersteunt hij zijn bevindingen echter met een veelheid aan wetenschappelijke informatie. De wetenschappelijke referenties volgen achteraan.
(Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport je gezond
Sport je gezond
P. Claeys
     
Fit in hart en spieren door R. Ratering
een gezonde geest in een gezond lichaam
Paperback | 186 pagina's | Boekencentrum | 2008
Beschrijving:
Fit in hart en spieren is een baanbrekend boek over de combinatie van lichamelijke en geestelijke fitheid. Het is de eerste Nederlandstalige uitgave die uitlegt hoe geest en lichaam op elkaar inwerken. Het geeft ook een compleet pakket aan richtlijnen op het gebied van beweging, voeding, gezondheid en ontspanning, voor beginners en gevorderden. Het richt zich daarbij niet alleen op het lichaam (de spieren), maar ook op het mentale of geestelijke vlak (het hart). Kortom: dit boek bevat de sleutels die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl voor de complete mens.
Recensie:
Met hart bedoelt dit boek het mentale en geestelijke vlak van training, met spieren de lichamelijke aspecten en de oefenvormen. Vandaar de ondertitel 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het eerste hoofdstuk richt zich op de kostbare schat van gezondheid en gezond leven. Daarna informatie en tips over beweging en houding als voorbereiding op de training. De trainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, kracht en afvallen. Met resultaatgerichte trainingsrichtlijnen en inspirerende verhalen van mensen. Ook gerichte hoofdstukken over voeding, overgewicht, roken en alcohol, slapen en oud worden. De methode is in de praktijk beproefd en heeft al veel mensen geholpen. Bij het boek hoort een website met downloads, interviews, links en meer informatie: www.fitinhartenspieren.nl. De auteur is gediplomeerd sportinstructrice, journalist over medische fitness en sport. De coauteur is personal coach en therapeut bij een pastoraal hulpverleningsbureau. Een boek voor mensen die beginnen met sporten op alle leeftijden of mensen die het steeds niet volhouden om gezond te leven. Leuk vormgegeven en inspirerend geschreven.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fit in hart en spieren
Fit in hart en spieren
R. Ratering
     
Fitness door Frédéric Delavier en Jean-Pierre Clémenceau
je lichaam in vorm met een persoonlijk trainingsprogramma
Paperback | 143 pagina's | Forte uitgevers B.V. | oktober
Beschrijving:
Jean-Pierre Clémenceau, de wereldwijd bekende coach die vele sterren onder zijn hoede heeft gehad, en Frédéric Delavier, bekend van zijn anatomische tekeningen en auteur van twee bestsellers, bieden je met dit boek een persoonlijk trainingsprogramma, waarmee je je lichaam in vorm krijgt.
Recensie:
In dit handboek leggen Frederic Delavier, auteur en powerlifter, en Jean-Pierre Clemenceau, coach van Franse sterren, fitnessoefeningen uit. De oefeningen worden zonder hulpmiddelen uitgevoerd of met behulp van een fitnessbankje, met dumbbells of een losse bar. Voordat de oefeningen aan bod komen wordt stilgestaan bij de randvoorwaarden zoals o.a. de trainingsniveaus, ademhaling, in- en ontspanning, voeding, water, mineralen en sporenelementen. De oefeningen zijn onderverdeeld in armen, borst, schouders, buik, taille, rug, billen en dijen. Voor elke groep worden meer oefeningen gegeven waarbij de ademhaling centraal staat. Stapsgewijs wordt de oefening uitgelegd, ondersteund met een kleurenfoto en een anatomisch model. Zo is helder in beeld weergegeven welke spiergroepen actief zijn tijdens de oefening.
(NBD|Biblion recensie, Wendy Kouwenhoven)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness
Fitness
Frédéric Delavier
     
Sport, bewegen en gezondheid door H. Kuipers
Paperback | 127 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9060765524 | ISBN13: 9789060765524
Beschrijving:
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod.
Recensie:
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. De auteur, prof. Harm Kuipers, heeft zelf een carriere als topsporter achter de rug; hij werd in 1975 wereldkampioen schaatsen. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten. Heldere bladspiegel; geen illustraties. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport, bewegen en gezondheid
Sport, bewegen en gezondheid
H. Kuipers
     
Fitness voor dummies door Suzanne Schlosberg
Paperback | 370 pagina's | Pearson Education | mei 2004
ISBN:9043008915
Beschrijving:
Zie je door alle tegenstrijdige informatie over voeding en training door de bomen het bos ook niet meer? Grijp dan je kans met deze praktische, bijzonder informatieve en volledig bijgewerkte fitnessgids, die de deur opent naar een nieuw lijf en een nieuw leven!
Recensie:
In dit ruim opgezette en informatieve boek krijg je honderden antwoorden op alles wat met fitness te maken heeft. Overzichtelijk opgebouwd wordt instructie gegeven over de wijze van aanpak, het opbouwen van conditie en kracht, het werken aan lenigheid en trainen thuis of op de sportschool. Ook zijn er vele tips m.b.t. goede investeringen en waarschuwingen voor misleidende informatie en apparatuur. Waar nodig is beeldmateriaal toegevoegd. Het gebruik van enkele duidelijke iconen geeft snel inzicht in de betekenis van de tekstonderdelen. De enthousiaste en heldere manier waarop verteld wordt wat je waarom en hoe moet doen of laten, werkt zeer motiverend. Absoluut een van de meest complete gidsen. Met zwartwitfoto's en -tekeningen en register.
(Biblion recensie, J.A.S. Koreman)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness voor Dummies
Fitness voor Dummies
Suzanne Schlosberg
     
Het wasborddieet door D. Zinczenko
een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2005
ISBN: 902741548X
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
· een betere conditie.
· een gezond lichaam.
· sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!).
· een langer en gezonder leven.
· een beter seksleven.
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het wasborddieet
Het wasborddieet
David Zinczenko
     
Het wasborddieet voor vrouwen door D. Zinczenko
een strakke buik in 6 weken
Paperback | 431 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | mei 2008
Recensie:
Beschrijving van een programma via welk vrouwen een gezonder lichaam kunnen krijgen. Naast een voedingsverandering richt het zich op twaalf krachtvoedingsmiddelen, recepten, en een heel scala oefeningen voor een strakke buik, toegelicht met zwart-witfoto's. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis en inzicht in eten en de training op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op waardoor je weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. De schrijver is al meer dan tien jaar redacteur van het blad 'Men's Health'. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks, uiterlijk en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken in hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het wasborddieet voor vrouwen
Het wasborddieet voor vrouwen
David Zinczenko
     
Een wasbord voor altijd door D. Zinczenko
Paperback | 304 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2006
Beschrijving:
Met Het Wasborddieet kun je die bierbuik en zwembandjes in een korte tijd omtoveren in een strak gespierd buikje. Met dit bijbehorende werkboek Een Wasbord voor altijd, met simpele oefeningen en trainingsprogramma's, kun je dit effect versterken en vasthouden.
Recensie:
Het wasborddieet is gebaseerd op een combinatie van verstandig en vaker eten en gericht sporten. Door de spiermassa te vergroten wordt de energieverbranding namelijk groter. Dit boek is eigenlijk een praktijkgids voor de spiertraining en vult het boek 'Het wasbord dieet' (2005)* dat de auteur samen met Ted Spiker schreef, aan. Centraal staat het 1-2-3x3 programma. 1 = buikspiertraining; 2 = training van grote spiergroepen; 3 = intervaltraining en x3 = drie maal per week. Deze vormen van training worden in drie hoofdstukken uitgewerkt met een duidelijke tekst, met voorbeelden van oefeningen en persoonlijke ervaringen. De tekst is geillustreerd met een groot aantal zwart-witfoto's. De auteur is hoofdredacteur van het mannenblad 'Men's health'. Veel mensen willen afvallen. Eigenlijk willen ze vooral een beter figuur. Door gericht te eten en te trainen volgens dit boek, leidt het afvallen tot een beter figuur.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Een wasbord voor altijd
Een wasbord
voor altijd
David Zinczenko
     
De Pilates-methode door Brooke Siler
de nieuwe manier om je lichaam in vorm te brengen

Paperback | 190 Pagina's | De Boekerij | 2005
ISBN: 9022529541
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Pilates is op dit moment in de Verenigde Staten dé rage onder modellen, actrices en gewone stervelingen, maar bestaat al veel langer. Bijna een eeuw geleden ontwikkelde Joseph Pilates een methode om de spieren te versterken en in conditie te houden. Pilates gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning, en is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden zonder de 'opgepompte' spieren van de meeste workouts.
In De Pilates methode biedt Brooke Siler, een van de meest bekende en gewilde Pilates-trainers in de Verenigde Staten, een compleet, makkelijk te volgen programma aan van Pilates-oefeningen die op elke tijd van de dag, overal en zonder ingewikkelde machines gedaan kunnen worden.
Recensie:
Dit boek omvat een groot aantal eenvoudige lichaamsoefeningen, bedoeld om het lichaam fit en lenig te maken. De oefeningen kunnen thuis uitgevoerd worden. Elke oefening is duidelijk omschreven en van instructieve zwart-witfoto's voorzien, terwijl bovendien bij alle oefeningen aandachtspunten zijn aangegeven. De oefeningen berusten op de Pilates-methode, een fitnessmethode die naar een holistische benadering streeft, waarbij zowel lichaam als geest beinvloed worden. Blount en McKenzie stellen zich in het door hen geschreven boek over de Pilates-methode meer bescheiden op en beschouwen de methode niet alleen als zaligmakend. Niettemin is ook dit boek geschikt voor degenen die individueel en binnenshuis aan de fitheid van hun lichaam willen werken.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
Mening klant bol.com:
Geweldig boek om in vorm te komen en te blijven! Alles staat er stap voor stap in beschreven en dit is de nieuwe uitdaging van de fitnes wereld.
Mening klant bol.com:
Een zeer goed boek!
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De Pilates-methode
De Pilates-methode
Brooke Siler
     
Het Grote Fitboek door B. Koopen
Hardcover | 320 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018021466
Beschrijving:
Als je je lekker voelt in je eigen lijf, dan straal je dat uit. Door oefeningen, gezonde voeding en een beetje discipline kun je je lichaam zonder al te veel pijn in vorm houden. Het boek gaat uit van een 7-stappenplan om te komen tot een fit en gezond lichaam. In zeven verschillende hoofdstukken komen power workouts, buitensporten als skaten en Nordic walking, een compleet stretching programma, pilates en relaxmassage aan de orde.
Recensie:
Mooi uitgevoerd fitness boek met een stappenplan dat je via zeven programma's naar een mooier figuur, een gezonder leven en een beter welzijnsgevoel toe kan leiden. Je kunt ook alleen die gedeeltes gebruiken, die je aanspreken of bij je passen. De zeven programma's zijn: Buik, billen, benen - Pilates - Een sterke rug - Nordic Walking - Inlineskating - Stretching - Relaxmassages. Ieder programma (met eigen kleurstelling, wat het zoeken vergemakkelijkt) bevat een algemene inleiding, uitleg, informatie over uitrusting/benodigdheden, en trainingsschema's en oefeningen voor beginners, gevorderden, en/of voor bepaalde gedeeltes van het lichaam. Bij iedere oefening wordt uitgebreid uitleg gegeven over doel en werking ervan. Alle oefeningen worden ondersteund met instructieve kleurenfoto's. Bevat verder blokjes met extra fitness informatie (bijvoorbeeld over spierpijn, lopen in de kou, kramp), tips (over warming-up, vetverbranding, voetverzorging), verklarende tekeningen en een index. Kleurrijk en aantrekkelijk uitgevoerd, veelomvattend fitness boek, enthousiasmerend, praktisch, en informatief.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het Grote Fitboek
Het Grote Fitboek

 
   
De snelste workout voor thuis door K. Garret
voor een optimale spiertraining en vetverbranding

Paperback | 384 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027497370
Recensie:
'Er bestaat geen anatomische reden waarom een spier zich in een sportschool beter zou ontwikkelen dan thuis' zegt Lou Schuler, een van de auteurs van dit boek. Om die reden heeft hij samen met trainingsadviseur Michael Mejia een publicatie uitgebracht met 400 oefeningen voor thuis, van opdrukken en crunchen tot jump-squats. Dit boek moet het mogelijk maken trainingsprogramma's op te stellen voor thuis, die afgestemd zijn op persoonlijke doelen, apparatuur en niveau. Het boek bevat een goede uitleg van de spieren die getraind gaan worden, laat zien dat thuis met eenvoudige materialen veel te doen is, maar gaat er wel vanuit dat het boek gebruikt wordt door personen die voornemens zijn trainingstoestellen aan te schaffen. Het merendeel van de oefeningen wordt namelijk op de toestellen uitgevoerd. De uitleg is helder; bijna elke pagina is voorzien van duidelijke foto's in zwart-wit. De publicatie is aantrekkelijk vormgegeven. Beide auteurs zijn verbonden aan het maandblad 'Men's Health'.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De snelste workout voor thuis
De snelste workout
voor thuis
M. Mejia
     
Fitness voor ieder figuur door Matt Roberts
Paperback | 160 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021541874
Beschrijving:
Appels kun je nu eenmaal niet met peren vergelijken. Dat geldt ook in de fitness. Daarom heeft celebrity-trainer matt Roberts in zijn nieuwste boek vier slimme fitnessprogramma's ontwikkeld voor verschillende lichaamstypes. Of het nu om een appel, een peer, een zandloper of een buis gaat, elk figuur heeft zijn eigen kenmerken en is het meest gebaat bij een speciaal op dat figuur toegesneden trainingsprogramma. Fitness voor ieder figuur geeft gedetailleerde informatie voor en kenmerken van ieder lichaamstype. Zes programma's voor thuis en in het fitnesscentrum helpen om uit elk figuur het optimale resultaat te halen. Shape it up!
Recensie:
In deze publicatie, bedoeld voor vrouwen, wordt eerst uitgelegd dat iedere vrouw een bepaald type figuur heeft en dat er niet zoiets bestaat als een perfect lichaamstype. De auteur heeft een viertal lichaamstypes getypeerd: de buis, de appel, de zandloper en de peer. Ieder lichaamstype vraagt om een ander soort training. In dit boek wordt ieder lichaamstype uitvoerig behandeld en worden trainingsprogramma's gepresenteerd. Het gaat er in dit boek om dat sterke punten van de verschillende lichaamstypes door middel van training en oefening worden geaccentueerd en dat aan de zwakke punten wordt gewerkt. Er zijn oefeningen voor zowel het fitnesscentrum als voor thuis opgenomen. De oefeningen worden goed uitgelegd en zijn voorzien van duidelijke kleurenfoto's. Welke oefening bij welk lichaamstype past wordt aangegeven door de gehanteerde symbolen. Met register.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness voor ieder figuur
Fitness voor ieder figuur
Matt Roberts

 
   
Krachtige spieren door Matt Roberts
Paperback | 96 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Lifetime | 2004
ISBN: 9021540320
Recensie:
In dit eenvoudige boekje laat de auteur, een echte fitness-goeroe, via twee programma's zien hoe op verantwoorde wijze de spieren van borst, rug, schouders en armen te trainen. Hij wijst daarbij vooral op een juiste techniek en zeer gedisciplineerd werken. Ook het nemen van voldoende rust, naast opwarmoefeningen vooraf en rekoefeningen achteraf, komt aan de orde. Daarnaast geeft hij diverse drink- en voedingsadviezen en wordt gewaarschuwd voor veel gemaakte fouten. De oefeningen zijn alle voorzien van duidelijke voorbeeldfoto's in kleur. Een trainingslogboek is toegevoegd. Met register. Klein formaat.
(Biblion recensie, J.A.S. Koreman)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Krachtige spieren
Krachtige spieren
Matt Roberts
     
Perfecte buikspieren door Matt Roberts
Paperback | 96 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Lifetime | 2004
ISBN: 9021540223
Beschrijving:
'Perfecte buikspieren krijg je niet zomaar. Buikspieren die zo hard en zichtbaar zijn dat ze lijken op een wasbord kun je krijgen door een progressief trainingsprogramma, geaond te eten en een cardiovasculair trainingsprogramma om snel calorieën te verbranden.'
Om je buikspieren basiskracht te geven eerst wat oefeningen voor het centrale deel van je buik.
Aandacht voor de schuine buikspieren, dan komt een strakker lichaam tevoorschijn.
Blijvend resultaat, voor zowel beginners als gevorderden.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Perfecte buikspieren
Perfecte buikspieren
Matt Roberts
     
Slanke benen door Matt Roberts
Paperback | 96 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Lifetime | 2004
ISBN: 9021540126
Recensie:
De schrijver heeft een tweetal oefenprogramma's in elkaar gezet, die bedoeld zijn voor vrouwen met aanleg voor dikke benen en die problemen hebben met cellulitis. Het eerste van de twee is op twee niveaus te volgen. Uitgelegd wordt voor wie welk niveau bedoeld is. De programma's zijn een vervolg op elkaar en hebben een vergelijkbare opbouw: warming-up, touwtjespringen, oefeningen met een fitnessbal en met een dynaband, step-ups en hamstringoefeningen. Veel voorkomende (trainings)vragen worden beantwoord en de schrijver heeft nog een aantal eettips. Een handzaam boekje, voorzien van veel kleurenfoto's die als doel hebben de oefeningen visueel te ondersteunen. Nuttige informatie zoals onder andere adressen van leveranciers voor benodigde oefenmaterialen. Er is een register. Klein formaat.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Slanke benen
Slanke benen
Matt Roberts
     
Fitness coach voor het leven door Matt Roberts
trainings- en voedingsprogramma's om je conditie te verbeteren

Paperback | 224 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021538555
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Matt Roberts is de meest gewilde personal trainer in Londen. Sterren als Sting, Madonna, Mel C en Naomi Campbell zweren bij zijn methode om een slank lichaam te ontwikkelen en meer energie te krijgen. In zijn nieuwe boek presenteert hij nu twintig nieuwe gezondheids- en fitnessprogramma's. Hij geeft tips over ontslakken, gezond eten, en het opbouwen en vasthouden van een goede conditie.
Recensie:
Een fraai uitgevoerde uitgave met relevante informatie over trainen en gezonde voeding. De uitleg betreft lichaamssystemen, grote spiergroepen, voeding, lenigheid, aerobetraining, krachttraining, sportschoolkeuze en type sportlessen. De informatie is begrijpelijk en motiverend, waarbij de mooie gekleurde foto's een positieve ondersteuning vormen. Gegeven trainingsschema's zijn afgestemd op de specifieke wensen en doelen van de sporter en de tak van sport. Inhoudelijk goed verzorgd, gericht op sportievelingen die met een goed programma fit en gezond willen zijn. De gegeven trainingsprogramma's zijn algemeen; beter is het een programma op de persoon af te stemmen. Bevat veel toelichtende kleurenfoto's van verschillend formaat. Voor lesgevers en lesnemers een motiverend bron van informatie.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Inspirerend.
Leuk boek vol motiverende schema's, ideeën en uitleg. Als papier een motivator zou zijn, is dit het juiste boek om mee van start te gaan.
Mening klant bol.com:

Discipline.
Met discipline en dit boek heb je de beste combinatie om fit en gezond te worden en te blijven.
Mening klant bol.com:
Uitstekend.
Het boek is uitstekend nu moet ik er zelf aan geloven en het programma gaan volgen.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness coach voor het leven
Fitness coach voor het leven
Matt Roberts
     
90-dagen fitnessplan door Matt Roberts
Paperback | 144 Pagina's | Gezin & Gezondheid | 2002
ISBN10: 9021597500 | ISBN13: 9789021597508
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur, eigenaar van enkele fitnesscentra en trainer van bekende personen, geeft een fitnessprogramma en eetadviezen, gericht op het verbeteren van lichamelijke conditie en gezondheid. Niet helemaal duidelijk is waarom het een 90-dagen plan wordt genoemd, immers wat gebeurt er na die periode. Ook de positieve reacties van de door de schrijver genoemde beroemdheden zijn geen garantie voor de kwaliteit van het oefenprogramma. Toch mag gezegd worden dat de inhoud goed is doordacht en bruikbare informatie over voeding en training bevat. De uitleg en kleurenfoto's maken duidelijk hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. De trainingsschema's zijn goed uitvoerbaar, de streefdoelen zijn gebaseerd op testjes die de lezer krijgt uitgelegd. Het fraai uitgevoerde boek is zeker niet op prestatiesporters gericht, maar geeft wel voldoende inzicht en informatie om de gemiddelde burger gezond en fitter te laten zijn. In vergelijking met andere uitgaven over dit onderwerp zoals bijv. 'Alles over fitness' van Oliver Barteck geeft het minder informatie, maar is het wat praktischer in gebruik. Met begrippenlijst en register.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

90-dagen fitnessplan
90-dagen fitnessplan
Matt Roberts
     
Buik & Billen door Matt Roberts
Paperback | 96 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021540029
Recensie:
Een boekje met uitstekende oefeningen om een goed figuur te ontwikkelen, in het bijzonder van het buik- en lendengebied. Alle oefeningen zijn duidelijk omschreven en van instructieve kleurenfoto's voorzien. Aanbevolen aan vrouwen die in het buik- en billengebied willen afslanken. De vertaling laat in zoverre te wensen over dat in de tekst veelvuldig Engelse vaktermen worden gebruikt. Klein formaat.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Buik & Billen
Buik & Billen
Matt Roberts
     
De 20 minuten workout door Matt Roberts
Paperback | 160 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021544105
Beschrijving:
In 20 minuten per workout train je condities en kracht en raak je sneller en beter in vorm van ooit. Door oefeningen voor het bovenlichaam en onderlichaam om en om af te wisselen worden hart, longen en spieren op een uiterst effectieve manier in beweging gebracht. Zo halveer je de trainingstijd, verdubbel je de vetverbranding en boek je tweemaal zoveel resultaat.
Recensie:
In deze publicatie laat de auteur de lezer kennismaken met, volgens eigen zeggen, een revolutionaire manier van trainen: de cardiokrachttraining. Het gaat hierbij niet zozeer om het aanbieden van 'nieuwe' fitnessoefeningen maar om de methode die gebruikt wordt. Vier typen workouts worden in aparte hoofdstukken gepresenteerd: vetverbranding, vormgeving van spieren, spiermassa opbouwen en conditie. Elk hoofdstuk heeft eenzelfde opbouw: het programma, de oefeningen, vragen en antwoorden. De oefeningen in dit aantrekkelijk vormgegeven boekwerk worden duidelijk uitgelegd en zijn voorzien van heldere kleurenfoto's. Een index van oefeningen is achter in de publicatie opgenomen. Het merendeel van de oefeningen is thuis uit te voeren (met gewichten of fitnessbal). De auteur heeft al vele publicaties op zijn naam staan en is een bekend personal trainer.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De 20 minuten workout
De 20 minuten workout
Matt Roberts
     
Total Fitness ! door K. Noten
het meest complete handboek  
Paperback | 285 Pagina's | Uitgeverij De Fontein | 2002
Beschrijving:
Total Fitness! Is het meest complete boek over fitness en aerobics dat in Nederland op de markt is. Alle facetten van deze veelzijdige tak van sport komen aan bod. U vindt uitgebreide informatie over o.a. afvallen en vetverbranden, krachttraining, conditieverbetering, correct uitvoeren van oefeningen, blessures en nog veel meer. Ook de vaak onderbelichte onderwerpen worden besproken. Er wordt aandacht besteed aan de diverse soorten anabole steroïden, hoe ze werken en wat de gevolgen zijn van (overmatig) gebruik. En natuurlijk worden de laatste trends niet vergeten, zoals skaten en spinning, de nieuwste rage. Wilt u afvallen, ëgroeien´,een gespierder uiterlijk krijgen, uw conditie verbeteren of dit anderen op de juiste wijze aanleren? U vindt het allemaal terug in Total Fitness!, het lijfboek voor beoefenaar en instructeur. Kortom, Total Fitness! is onmisbaar voor de echte fitness-liefhebber.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Total Fitness !
Total Fitness !
Karl Noten
     
Vibratietraining en therapie door H. Kraaijenhof
voor fitness en gezondheid

Paperback | 84 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2002
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De spieren van ons lichaam vertonen van nature al een lichte trilling, ondersteunen daarmee de bloedcirculatie en -doorstroming en indirect de hartspier. Een vibratietoestel produceert mechanische trillingen in een bepaalde richting, met een omkering, waardoor een herhaalde beweging ontstaat. De bewegingen worden gekenmerkt door richting, lengte, snelheid en frequentie. Uit onderzoek is gebleken dat vibratietraining, mits goed toegepast, de conditie en de gezondheid kan bevorderen. Vibratietoestellen zijn gericht op therapeutische toepassing en op sportieve prestaties. In dit boek verklaart de auteur hoe vibratietraining ingezet kan worden bij een veelheid van gezondheidsklachten, maar ook voor het trainen van spieren en spiergroepen. De diverse toestellen worden beschreven en het doel waartoe ze ontwikkeld zijn.
Recensie:
De auteur, bekend atletiektrainer van wereldtoppers, geeft uitgebreid inzicht betreffende de effecten en mogelijkheden van vibratietraining. Deze trainingsmethode staat sterk in de belangstelling van sporters en trainers, die zoeken naar effectieve trainingvormen. Ook voor cosmetische en therapeutische doeleinden wordt deze behandelingstechniek gebruikt; belangrijk daarbij is welke lichamelijke klachten behandeld kunnen en mogen worden en met welke apparatuur. De auteur tracht op een leerzame en met een licht wetenschappelijk tintje, werking en nut van vibratietraining op een rijtje te zetten. Lang niet alle vibratie-effecten zijn wetenschappelijk onderzocht, desondanks is er een snel groeiend aantal gebruikers in alle takken van sport die met de geboden uitleg zeker zijn voordeel kan doen. Met zwartwitfoto's en literatuuropgave.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Zeer goed!!
Met veel plezier heb ik het boek van Kraaijenhof gelezen. Het boek is makkelijk leesbaar, eenvoudig en begrijpelijk. Kraaijenhof is in staat om moeilijke materie makkelijk leesbaar te maken. Vibratietraining is momenteel een hype in fitness-land. Velen spreken erover, weinigen weten werkelijk wat het is. Een goed boek voor geïnteresseerden.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Vibratietraining en therapie
Vibratietraining
en therapie
Henk Kraaijenhof
 
 
 
Start: december 2010 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020