Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 

Boeken over afvallen

 

 

Loop jezelf slank ! door U. Pramann
Paperback | 111 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003
Beschrijving:
Met de juiste looptraining snel naar uw ideale figuur optimale vetverbranding loopprogrammaís voor beginners tips voor de juiste voeding motivatietips om vol te houden.
Lopen: de sleutel tot blijvend gewichtsverlies! Lopen is Ďiní. Miljoenen mensen beginnen met lopen omdat ze van anderen gehoord hebben dat het een investering is waarvan de opbrengst loont. Met lopen kunt u namelijk op een natuurlijke manier afvallen en werken aan een mooi figuur! In dit boek leest u hoe u zin krijgt om te lopen en hoe u stap voor stap in vorm komt. Of u nu pas begint met lopen of al tot de gevorderden hoort, u krijgt gedetailleerde loopstrategieŽn om uw ideale figuur te bereiken. Daarnaast bevat dit boek duidelijke informatie over de werking van het stofwisselingssysteem, over vetverbranding en uw calorieŽnbehoefte. Verder geeft de auteur talloze raadgevingen betreffende gezonde voeding om uw loopprogramma nog meer kans van slagen te geven. Bovendien biedt hij u richtlijnen voor de juiste looptechniek, advies voor de beste uitrusting en tips om gemotiveerd te blijven. Dus neem de tijd voor uzelf en geniet van het lopen waarbij u zowel aan uw gezondheid, uw conditie en een topfiguur werkt! Ulrich Pramann is een Duitse loopdeskundige en houdt zich al jaren bezig met themaís betreffende sport, gezondheid, fitness en carriŤre. Hij was hoofdredacteur van het succesvolle tijdschrift Fit for Fun.
Recensies:
In dit boek wordt aangegeven dat het enige dieet dat echt werkt het bewegingsdieet is. Blijvend vermageren lukt dus alleen wanneer daarbij regelmatig sportief wordt bewogen, waarbij in dit boek speciaal op het lopen wordt geattendeerd. Zowel voor beginners als voor gevorderde lopers worden diverse adviezen gegeven en strategieŽn besproken. Daarnaast worden verschillende voedingsadviezen gegeven, die samen met het lopen tot figuurverbetering leiden. Tevens worden de belangrijkste fitnessbegrippen toegelicht. Van harte aanbevolen aan degenen die willen afvallen en hun figuur willen verbeteren. Met kleurenfoto's en register.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Loop jezelf slank !
Loop jezelf slank !
Ulrich Pramann
     
Weg met de weegschaal door Meijke van Herwijnen
Leer het geheim van goed met eten omgaan
Paperback | 203 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | september 2007
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (21x)
Beschrijving:
Wat is het 'geheim' van goed met eten omgaan?
Hoe stop je de strijd met jezelf?
Hoe kun je van eten genieten zonder stress of regels?
Het boek Weg met de Weegschaal is voor iedereen die zich herkent in een of meer van deze punten:
Je wilt lekkerder in je vel zitten.
Je bent al vaak op dieet geweest, maar dat hielp maar tijdelijk.
Je eet bijna niets en toch val je niet af.
Je hebt zoveel eetregels, dat je niet meer relax met eten om kunt gaan.
Je eet regelmatig te veel of te weinig.
Je weet niet hoe je gezond ťn lekker kunt eten.
Je kunt niet stoppen als je iets heel lekker vindt.
Je begint zo langzamerhand de moed te verliezen.
Voor al deze mensen schreef Meijke van Herwijnen Weg met de Weegschaal, het boek van de gelijknamige organisatie.
Recensie:
De schrijfster studeerde voeding en gezondheid aan de Universiteit van Wageningen en zette het concept voor 'weg met de weegschaal' op. Leidraad hiervan is genieten van eten zonder stress of regels, luisteren naar je lichaam en eerlijke en pure producten eten. Stap voor stap leert de lezer de behoeften van zijn lichaam kennen en hiernaar te handelen, met als doel lekkerder in zijn vel te zitten en slank te zijn. Het boek bevat ook enkele recepten. Voor wie ook persoonlijke begeleiding wil, worden er door het hele land cursussen gegeven volgens deze methode. Overzichtelijke en rustige lay-out, met af en toe een sfeerfoto. Bevat een alfabetisch register in zeer kleine letter.
(NBD|Biblion recensie, Yvonne Mink)
Mening klant bol.com:
Een erg leuk boek. Geeft een heel andere kijk op eten en diŽten en de werking van het menselijk lichaam. Is tegelijk ook leuk geschreven en daardoor leuk om te lezen. Zeker geen standaard dieetboek.
Mening klant bol.com:
F
antastisch boek. Een openbaring. Zeker lezen als je al je hele leven op dieet bent.
Mening klant bol.com:
Super goed boek!
Een echte aanrader,heel herkenbaar en met veel logica en tips. Kan het boek amper naast me leggen. Een makkelijk te lezen boek ook.
Mening klant bol.com:
Werkelijk een verademing. Eindelijk een goed boek, zonder dieet. Op een heldere, wetenschappelijk onderbouwde manier wordt het 'geheim' van afvallen, gezond leven onthuld.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Weg met de weegschaal
Weg met de weegschaal
Meijke Herwijnen
     
Afslanken met de hartslagmeter door Peter van den Bosch
Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044718657 | ISBN13: 9789044718652
Beschrijving:
Met het juiste gebruik van de hartslagmeter en aangepaste trainingsschema's uw ideaal gewicht bereiken.
U kunt er niet omheen. Om af te slanken moet u niet alleen op uw voeding letten, maar moet u ook veel bewegen. Dat hoeft echter niet gepaard te gaan met zware en onaangename trainingen. De meeste vetten verbrandt u immers tijdens relatief rustige inspanningen. In dit boek ziet u op welke manier u precies moet trainen om op een snelle en gezonde manier gewicht (vet) te verliezen. Zo komt u onder meer te weten welke sporten het meest geschikt zijn en hoe u de juiste oefenintensiteit van uw trainingen bepaalt. De hartslagmeter is hierbij een onmisbaar hulpmiddel dat u in staat stelt om de trainingsintensiteit nauwkeurig te bepalen voor een optimaal resultaat. Ten slotte krijgt u een voorbeeld aangereikt van een uitgewerkt oefenprogramma om in negen weken tijd zichtbaar resultaat te boeken. Kortom, dankzij Afslanken met de hartslagmeter leert u hoe u op een gezonde, aangename en duurzame manier gewicht kunt verliezen. Veel succes!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gezond afslanken met de hartslagmeter
Gezond afslanken met de hartslagmeter
Peter van den Bosch
     
Jouw personal health coach door Yneke Vocking
Paperback | 187 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers | 1ste Druk | 2006
ISBN: 9021581221
Beschrijving:
Afvallen moet je zelf doen, maar met een coach gaat het gemakkelijker en beter! Dit boek is jouw personal health coach. Niet alleen krijgt je een voedingsplan dat op jouw leefstijl is afgestemd, maar ook wordt een begin gemaakt met verantwoord bewegen, zodat volhouden veel gemakkelijker is. Het boek sluit naadloos aan bij de methode van de Fitclub, maar is ook zelfstandig te gebruiken.
Recensie:
In dit handboek biedt voedingsdeskundige en personal coach Yneke Vocking, bekend van radio en tv, de lezer een leidraad om een persoonlijk plan te maken voor een gezonde levensstijl. Het boek is in drie delen verdeeld. In deel 1 wordt de vraag beantwoord: wie ben je, in deel 2 komen voorbeelden van anderen aan bod en in deel 3 komt de praktische invulling van je persoonlijke plan aan de orde. De tekst, gedrukt in een klein lettertype, wordt duidelijk ondersteund door tabellen, opvallende gekleurde blokken met tips en voorbeelden en kleurenfoto's. Het geheel leest erg gemakkelijk dankzij een prettige schrijfstijl. Het boek wordt afgesloten met een bijlage met een overzicht van vitaminen en koolhydraten, een bronvermelding en een register. In dit zeer volledige boek met de nieuwste inzichten raakt de schrijfster het thema in de kern van de zaak en zet mensen aan tot een concrete praktische aanpak. Bedoeld voor mensen die streven naar een gezonde levensstijl, maar ook zeer geschikt voor beroepsgroepen die mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Jouw personal health coach
Jouw personal health coach
Yneke Vocking
     
Wasbord voor altijd door David Zinczenko
Op dieet voor de zomer

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2006
ISBN: 9027427143
Beschrijving:
Met Het Wasborddieet kun je die bierbuik en zwembandjes in een korte tijd omtoveren in een strak gespierd buikje. Met het werkboek Een Wasbord voor altijd met simpele oefeningen en trainingsprogramma's, kun je dit effect versterken en vasthouden. Het buikje eraf houden: dit keer gaat het echt lukken! In Een Wasbord voor altijd vind je de methode om: je buik plat te krijgen, je lichaam weer in vorm te trainen, voorgoed een wasbord te hebben. Een Wasbord voor altijd is het werkboek bij Het Wasborddieet - een strakke buik in 6 weken. Op basis van buikspieroefeningen- en kracht- en conditietraining werk je aan een strak en stralend lijf, waarbij de snelle resultaten je blijven, motiveren om definitief af te rekenen met overtollige kilo's.
Recensie:
Het wasborddieet is gebaseerd op een combinatie van verstandig en vaker eten en gericht sporten. Door de spiermassa te vergroten wordt de energieverbranding namelijk groter. Dit boek is eigenlijk een praktijkgids voor de spiertraining en vult het boek 'Het wasbord dieet' (2005)* dat de auteur samen met Ted Spiker schreef, aan. Centraal staat het 1-2-3x3 programma. 1 = buikspiertraining; 2 = training van grote spiergroepen; 3 = intervaltraining en x3 = drie maal per week. Deze vormen van training worden in drie hoofdstukken uitgewerkt met een duidelijke tekst, met voorbeelden van oefeningen en persoonlijke ervaringen. De tekst is geÔllustreerd met een groot aantal zwart-witfoto's. De auteur is hoofdredacteur van het mannenblad 'Men's health'. Veel mensen willen afvallen. Eigenlijk willen ze vooral een beter figuur. Door gericht te eten en te trainen volgens dit boek, leidt het afvallen tot een beter figuur.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Een wasbord voor altijd
Een wasbord voor altijd
David Zinczenko

 

   
Het wasborddieet door D. Zinczenko en T. Spiker
een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2005
ISBN: 902741548X
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
een betere conditie
een gezond lichaam
sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!)
een langer en gezonder leven
een beter seksleven
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het wasborddieet
Het wasborddieet
David Zinczenko
     
Afvallen voor Dummies door C. Rinzler
Paperback | Pearson Education Benelux B.V. | 2003
Beschrijving:
Ben jij die diŽten die niet werken ook zat ? In dit vriendelijke boek legt Carol Rinzler uit hoe je een effectief dieetplan opstelt dat gebaseerd is op gezonde voeding en niet op onzin. Bovendien biedt je ze een heel arsenaal aan tabellen, menu's, boodschappenlijstjes en andere hulpmiddelen die je helpen gezond te eten, gemotiveerd te blijven en de overtollige kilo's voorgoed kwijt te raken.
Recensie:
Dit boek bestaat uit zeven delen waarvan de eerste zes delen zijn onderverdeeld in hoofdstukken, deel zeven bevat bijlagen. De hoofdstukken beschrijven een groot aantal onderwerpen die te maken hebben met afvallen. Zowel de gezonde afslankprogramma's gebaseerd op de voedingspyramide als de populaire wonderdieten worden beschreven. De tekst is voorzien van tabellen en pictogrammen. Het boek bevat zeer veel informatie. Het is de bedoeling dat men zelf bepaalt in welke hoofdstuk(ken) men is geinteresseerd. Door de uitgebreide informatie kan het echter zijn dat de lezer moeilijk de juiste informatie weet te vinden. Met index en met cd-rom met lijsten, tabellen, links. Omslag in zwart/geel met foto van voeten op een weegschaal. Alfabetisch register.
(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Afvallen voor Dummies
Afvallen voor Dummies
Carol Ann Rinzler

 

   
Bereik je ideale gewicht ! door S. Bakker
een effectief programma om verantwoord af te vallen

Paperback | 90 Pagina's | De Zonnestraal | 2005
ISBN: 9090192247
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Sonja Bakker had al heel wat diŽten gevolgd, voordat ze op haar twintigste met de opleiding voor gewichtsconsulente begon. Daardoor kreeg ze meer inzicht in voeding en kon ze haar eigen dieetmethode ontwikkelen. Het resultaat is een vernieuwende methode waarbij je van alles mag eten, geen calorieŽn of punten hoeft te tellen, en toch afvalt. De kracht zit vooral in de variatie en de hoeveelheden. Het resultaat is verbluffend, blijvend en daardoor bijzonder motiverend! 'Bereik je ideale gewicht' is een effectief programma om verantwoord af te vallen en het biedt weekmenu's voor mannen en vrouwen, herkenbare verhalen uit de praktijk van de gewichtsconsulente, handige tips en adviezen en smakelijke recepten voor een gezond en slank leven. Gewichtsconsulente Sonja Bakker runt haar eigen praktijk. Met een team van deskundige gewichtsconsulentes begeleidt zij mannen, vrouwen en kinderen die op een gezonde manier van hun overgewicht willen afkomen.
Mening klant bol.com:
Aanrader!
Samen met mijn moeder maak ik al 5 weken gebruik van dit boek en het bevalt goed. Duidelijke weekmenu's, verhalen uit de diŽtistenpraktijk van Sonja Bakker en handige weetjes. Je hoeft niets raars te eten, alleen anders. Afwisseling, gezonde voeding en het bewust worden van wat je eet staat centraal. Absoluut een aanrader!
Mening klant bol.com:
Geweldig.
Ben net 2 weken bezig en toch al 4 kilo eraf. En het belangrijkste van alles is dat ik geen honger heb gehad. Alleen maar lekkere tips wat je de hele week kan eten.
Mening klant bol.com:
Geweldig!
Ik ben er al 10 kilo mee afgevallen. Het is eenvoudig in het gebruik.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Bereik je ideale gewicht !
Bereik je ideale gewicht !
Sonja Bakker
     
Een leven lang slank zonder dieet door Sonja Kimpen
Paperback | 327 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9071206351
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
Dit is een afslankboek voor vrouwen dat niet op een dieet ingaat. Het beschrijft het levensverhaal van een dikke meid die afscheid neemt van de kleine dikke dwerg. Haar ervaring, opleiding en motivatie zijn de basisingredienten voor het boek. Maar het boek biedt ook kennis over je lichaam en bewegen. Het gaat in op de harmonie met je lichaam, verhogen van de vetverbranding, dik worden van dieten, denkkracht, trainen om af te slanken, gezond eten, feesten, je gedachten, denk- en doestrategieen. Slank zijn is een keuze en het resultaat van een levensstijl. Iedereen moet dit zelf doen, maar de kennis en tips in dit boek helpen om je eigen coach te zijn. De schrijfster is fysiotherapeute (kinesiste) in Belgie. Ze doceert aan twee universiteiten en is actief in de fitnessindustrie. Een aanrader voor vrouwen die zichzelf willen motiveren iets te doen aan hun figuur, fitheid en/of mentaliteit.
Mening klant bol.com:
Eindelijk een leven lang slank zonder dieet
Sonja beschrijft wat ik eigenlijk als eeuwige jojo-er in mijn achterhoofd al wist. Beslist het beste boek wat ik sinds tijden gelezen heb!
Mening klant bol.com: Goed boek.
Fijn , die heldere uitleg. Ben enthousiast en vertel het rond!
Mening klant bol.com:
Een leven lang slank zonder dieet.
Een fantastisch boek! Het geeft je duidelijke richtlijnen om weer te leren luisteren naar wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Geen dieet meer, maar regelmatig eten, beweging, gedachten training etc. helpen je hierbij.
Mening klant bol.com:
Onmisbaar voor vrouwen !
Eindelijk een goed dieetboek gevonden, alhoewel het geen echt dieetboek is maar meer een boek om voor altijd met die stomme dieten te stoppen. Een aanrader voor iedere vrouw die last heeft van het jojojeffect.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Een leven lang slank zonder dieet
Een leven lang slank zonder dieet
Sonja Kimpen
     
Balansdag Kookboek
tips en gerechten voor een dagje minder

Paperback | 128 Pagina's | Tirion Culinair | 2006
ISBN: 9043908711
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
Overgewicht is ongezond. Mensen met een gezond gewicht zijn fitter, hebben een betere conditie, bewegen soepeler en voelen zich lekkerder. Overgewicht kan ook de oorzaak zijn van suikerziekte, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Een gezond gewicht hebben en houden is daarom erg belangrijk. Om hierbij te helpen heeft het voedingscentrum de balansdag geÔntroduceerd. Heeft men een dagje te veel of ongezond gegeten, doe het de dag erna dan rustig aan, is het devies. Balansrecepten biedt de helpende hand om ook op zo'n balansdag lekker en gevarieerd te eten.
Recensie:
De Balansdag is een goede manier om op gewicht te blijven: na een feestje b.v. is het goed om even kalm aan te doen. Dit boek staat vol tips voor lekkere ontbijten, lunches en tussendoortjes en veel recepten voor warme maaltijden: soepen & salades, pangerechten, uit de wok, van de grill en uit de oven. Voorafgegaan door een informatieve inleiding recepten die samengesteld zijn volgens de schijf van vijf. Per bladzijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een mooie gerechtfoto in kleur. Bij de ontbijtrecepten tips voor b.v. vooraf bereiden, bij lunchrecepten ideeen voor hapjes om mee naar het werk te nemen. Bij de dinerrecepten veel suggesties om te bewegen en tips om minder calorieen binnen te krijgen. Steeds suggesties voor variaties. Tot slot nog meer tips om te bewegen en een tabel die aangeeft hoeveel tijd nodig is om dropjes, cake, chocolade, handje pinda's enz. te verbranden d.m.v. wandelen, zwemmen of fietsen. Goede, aantrekkelijk gebrachte informatie die, consequent toegepast, leidt tot verstandig eetgedrag. Met receptenregister.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Een eenvoudig en makkelijk en geweldig boek.
Ik vind het boek echt geweldig want er staan zoveel lekkere recepten in en je leert ook gevarieerd eten en dat is precies wat ik nodig heb met dit boek leer je gezond koken (eten) het is echt meer dan uitstekend.
Mening klant bol.com:
Eenvoudig en lekker.
Ik heb het boek nog niet zo lang dus pas een paar recepten uit gekookt, maar die waren wel allebei erg lekker. En er staan er nog veel meer in die ik wil maken. Heel handig als ik mager wil eten omdat ik de dag ervoor teveel heb gegeten, niet alleen voor mijn avondeten, maar ook veel tips voor overdag. En het boek ziet er mooi uit.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Balansdag Kookboek
Balansdag Kookboek
     
De lekkerste gerechten zonder vet door Anne Sheasby
Hardcover | 256 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2002
ISBN: 9059200462
Beschrijving:
Een onovertroffen, stap-voor-stap beschreven collectie vetvrije en vetarme recepten voor verleidelijke, smakelijke en gezonde maaltijden. 200 Recepten voor gerechten met een verbazend laag vetgehalte - geen gerecht bevat meer dan 5 gram vet per portie, de meeste zelfs minder dan 1 gram. De onmisbare gids voor vetarm en vetvrij koken - met aanwijzingen voor gezond eten; eenvoudige tips hoe u minder vet kunt gebruiken; methoden voor vetvrij koken; een handig overzicht van voedingswaarde en informatie over het bereiden van vetarme en vetvrije producten. Bij elk recept staat de voedingswaarde, zodat u in ťťn oogopslag kunt zien hoe weinig vet het gerecht bevat; verder vindt u veel aanwijzingen en tips.
Recensie:
Vet eten is fout. In dit boek wordt zo min mogelijk vet verbruikt: minder dan 5 gram per portie en soms minder dan 1 gram volgens het voorwoord. Uitgegaan wordt nog van de schijf van vijf (al jaren geleden door het Nederlandse Voedingsbureau teruggebracht tot de schijf van vier). Vooraf richtlijnen voor gezond eten, tips om de hoeveelheid vet te verlagen, methoden voor vetvrij koken, opgave calorieen enz. De recepten staan op menuvolgorde. Ingredienten cursief, in een kader een opsomming van de voedingswaarden, handelingen voorzien van instructieve werkfoto's met onderschrift. Een op het eerste gezicht aantrekkelijk kookboek met 'gezonde' receptuur waarin alle aandacht gaat naar het vermijden van vet. Maar overgewicht is niet alleen aan vet te wijten, zeker niet als koolhydraten en suiker in 'normale' hoeveelheden worden gebruikt zoals in deze uitgave. Dat vet als drager van vitamines en als smaakmaker wel degelijk een functie heeft wordt nauwelijks opgemerkt. Eenzijdige informatie. Niet bruikbaar als dieetboek. Register op alfabet.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De lekkerste gerechten zonder vet
De lekkerste gerechten
zonder vet
Anne Sheasby

 

   
Wat je eet ben je zelf door Gillian MacKeith
Paperback | 223 Pagina's | Lifetime | 5e Druk | 2005
ISBN: 9021544091
Klantenbeoordeling bol.com: goed/uitstekend
Beschrijving:
Slanker, gezonder en gelukkiger!
Je bent wat je eet bevat alles wat je moet weten om er beter dan ooit uit te zien en je fantastisch te voelen. Dr. Gillian McKeith heeft de slechtste eter weten te verleiden tot opmerkelijke resultaten.
- Met de voedingstest ontdekken wat het eetpatroon met je doet.
- Fantastische afslankgeheimen waarmee je jezelf opnieuw leert kennen.
- Iedereen kan het tienstappenplan volgen en er niet alleen fantastisch uitzien maar zich ook zo voelen.
In tijden dat de westerse wereld wakker wordt uit haar nachtmerrie van obesitasproblemen, is dr. Gillian McKeith een positieve inspirator met haar grappige en betrokken benadering bij voeding en gezondheid. Vernieuwend! Stimulerend! Inspirerend!
Recensie:
Voedingsdeskundige Gillian McKeith legt het verband tussen voedsel en gezondheid uit. Met de voedingsadviezen die zij geeft, belooft ze dat de lezer slanker, gelukkiger en gezonder wordt. In het boek onder meer een zevendaagse introductiekuur waarbij wordt aangegeven wat er per dag gegeten en gedronken dient te worden en welke lichaamsbeweging gedaan dient te worden, twintig supersnelle tips voor gezond eten en leven, tips om af te vallen, wat te eten bij stress, obstipatie en andere kwalen, het wel en niet samen eten van voedingsmiddelen uit een bepaalde groep bij als je wilt afslanken (geen eiwitten met koolhydraten combineren: dus geen boterham met kaas), detox-tips, overzichten van gezonde voeding, kruiden etc. en enkele recepten. Met zelfonderzoekvragenlijstjes. Enkele kenmerken van haar dieetwijze zijn: veel groente en fruit, fruit- en groentesappen, zeegroente (zeewier), geen alcohol (ook geen wijn waarvan 1 a 2 glazen per dag tegenwoordig als heilzaam wordt beschouwd), zaden, noten, peulvruchten en granen, en het voedsel zo min mogelijk koken, rauw eten dus. De schrijfster leidt een kliniek in Londen en presenteerde het ook in Nederland uitgezonden tv-programma 'You are what you eat'. Haar dieetwijze lijkt alleen voor echte volhouders te zijn. www.drgillianmckeith.com
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wat je eet ben je zelf
Wat je eet
ben je zelf
Gillian MacKeith
     
Eet, drink en blijf slank & gezond ! door W.C. Willett
de Willett-piramide : de revolutie in gezonde voeding

Paperback | 288 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Lifetime | 2003
ISBN: 9021541610
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
In dit boek presenteert de auteur, ook wel de grondlegger van de moderne voedingsepidemiologie genoemd, zijn inzichten aan de hand van een 'nieuwe' voedingspiramide die gebaseerd is op voedingswetenschappelijk onderzoek. Het boek is bewerkt voor de situatie in Nederland. Het bestaat uit twaalf hoofdstukken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: nieuws over vet, koolhydraten - complexe materie, eet veel groente en fruit, calcium: geen reden voor bezorgdheid, vitamine voor de zekerheid. In de tekst zijn vragen opgenomen vanuit de Nederlandse situatie die beantwoord worden door de auteur. Ook zijn Nederlandse cijfers toegevoegd. Na een samenvatting volgen recepten en menu's. Tenslotte een literatuurlijst, een recepten- en een algemeen register. Voor ieder die zich bezig houdt met gezonde voeding is dit interessante boek een bron van nieuwe inzichten.
(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)
Mening klant bol.com:
Goed onderlegde kritiek op de alom geaccepteerde voedingsvoorlichting
Eindelijk is dit boek ook in het Nederlands beschikbaar! Willett levert kritiek op de Amerikaanse voedingspiramide. Die piramide is te vergelijken met het advies dat ons Voedingscentrum geeft. In de alternatieve piramide die de schrijver levert, spelen onverzadigd vet, groente & fruit en ongeraffineerde koolhydraten (volkorenproducten) een belangrijke rol. Het is helemaal niet schadelijk om veel vet te eten, als je maar vooral onverzadigd vet neemt, de hoeveelheid bewerkte vetten en verzadigd vet in je voeding beperkt en zorgt dat je in totaal niet te veel calorieŽn binnenkrijgt. Dan is het juist veel gezonder dan weinig vet eten (en veel koolhydraten). Ook is het juist wťl schadelijk om vaak geraffineerde (wit) zetmeelproducten en aardappelen te eten, en zou er in het vervolg een ander onderscheid gemaakt moeten worden in goede en slechte koolhydraten. Willett legt ook uit hoe je (vaak elkaar tegensprekend) wetenschappelijk onderzoek juist kunt interpreteren en kunt toepassen op je eigen situatie. Verder besteed hij ruime aandacht aan groenten en fruit, vitaminepreparaten e.d. Echt een aanrader voor iedereen die geÔnteresseerd zijn in wat hij/zij eet! Je kunt ook gelijk je nieuwe kennis over voeding gaan toepassen op jezelf door de overvloed van lekkere en uiteraard gezonde recepten achterin het boek.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Eet drink en blijf slank en gezond
Eet drink en blijf slank en gezond
Walter C. Willett
     
Voel je goed in je lijf door P. MacGraw
zeven sleutels voor de oplossing van je gewichtsproblemen

Paperback | 377 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027491844
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
'Ik wil je uitdagen wat je gewicht en jouzelf betreft, op een manier waarop je nog nooit bent uitgedaagd. We weten allebei dat de eindeloze rij van modediŽten niets anders hebben gedaan dan je nog dikker maken. Dit boek Voel je goed in je lijf is het product van dertig jaar werken met patiŽnten met overgewicht en vertelt je wat echt helpt. Door je de ware strategieŽn aan te reiken om overgewicht aan te pakken verandert je leven en de kwaliteit ervan. Ik ben vastbesloten om jou directe resultaten te geven op zo'n manier dat ze een leven lang zullen standhouden. Blijvende gewichtscontrole heeft te maken met het veranderen van veel dingen in je leven, en Voel je goed in je lijf zal je helpen om precies dat te doen: jezelf veranderen, de manier waarop je over diŽten denkt te veranderen, waarop je over voedsel en gezondheid denkt te veranderen. De zeven sleutels in dit boek zullen voor jou de deuren openen naar een nieuw leven.' Dr. Phil
Mening klant bol.com:
Motiverend.
Geweldige motivatie. Dit werkt ook daadwerkelijk. Het beschrijft het totaal van overgewicht, niet alleen het eten. Ook al je gevoelens, waarom je (over)eet wordt uitvoerig geanalyseerd. Dit helpt mensen met overgewicht ECHT.
Mening klant bol.com:
Superboek.
Mening klant bol.com:
Een echte aanrader!
Mening klant bol.com:
Dr phil , mijn held!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Voel je goed in je lijf
Voel je goed
in je lijf
Dr. Phil MacGraw
     
Een leven lang fit door Harvey Diamond
Paperback | de Kern Fontein | 2001
ISBN: 9032504916
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Een leven lang fit is het best verkochte voedingsboek ter wereld. Alleen al in het Nederlandse taalgebied zijn meer dan 450.000 exemplaren verkocht en het bock bereikte drie jaar achtereen de eerste plaats van de non fictie-bestsellerlijst.
Het bijzondere van Een leven lang fit is dat het aantoont waarom diŽten nooit ťcht werken. De filosofie van Harvey & Marilyn Diamond staat soms lijnrecht tegenover gevestigde ideeŽn. Bijvoorbeeld:
Een stevig ontbijt is goed voor u - Melk en melkprodukten moeten - De schijf van vier - Om af te vallen moet u voedsel met veel calorieŽn vermijden Fruit is een goed nagerecht waar u niet dik van wordt - Om af te vallen moet u een dieet volgen. Volgens de Diamonds zijn deze 'wijsheden' achterhaald en soms zelfs een gevaar voor uw gezondheid. In Een leven lang fit leest u alles over de natuurlijke methode voor blijvend gewichtsverlies die aantoont dat het er niet zo zeer om gaat wat u eet, maar wanneer en hoe.
Mening klant bol.com:
Succes verzekerd!
Mening klant bol.com:
Super.
Mening klant bol.com:
Een openbaring!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Leven lang fit pocket
Leven lang fit pocket
Harvey Diamond
     
Snel & slank door Ainsley Harriott
Hardcover | 191 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Ainsley's slanke keuken: een maximum aan smaak, een minimum aan calorieŽn. Net als de recepten uit de bestseller Ainsley Harriotts Snelle keuken, zijn de gerechten snel en makkelijk te maken.
Een aanrader, ook voor wie niet hoeft af te vallen!
Recensie:
De auteur is op de Britse televisie een begrip, o.a. door het kookprogramma "Ready steady cook". Van hem verschenen eerder kookboeken met barbecuerecepten en met snelle gerechten. Dit nieuwe boek biedt recepten voor vetarme gerechten en kan zo een hulp zijn bij het afslanken of om het gewicht op peil te houden. Vooraf informatie over vet, tips om vetarm te eten, uitleg over bereidingswijzen als roerbakken, stomen, magnetronkoken enz. De recepten staan gerangschikt op soort, min of meer op menuvolgorde met ook een hoofdstuk vegetarische hoofdgerechten. Ze zijn actueel en geinspireerd op mediterrane en oosterse keukens met verkrijgbare ingrediŽnten. Elk recept op twee pagina's, ingredienten vetgedrukt, de handelingen puntsgewijs en met een opgave van k.cal. en voedingswaarden. Sommige recepten hebben het predicaat superslank. Ieder recept wordt vooraf ingeleid met handige tips op de meeslepende toon die Harriott ook in zijn televisieprogramma's bezigt. Inspirerend, actueel met recepten voor een breed publiek dat zonder schuld- en hongergevoel lekker en gezond wil eten. Alfabetisch register.
(Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)
Mening klant bol.com:
Lekkerrr
Duidelijk beschreven recepten. Fantastische combinaties. Zeer goed boek.
Mening klant bol.com:
Ainsley, I love you!
Voor de lijners onder ons; afvallen en superlekker eten gaan dus wel samen! Vrij gemakkelijk te verkrijgen ingrediŽnten (o.a. toko) en smullen maar! Ook als je eters krijgt zijn deze superslanke gerechten heel goed voor te zetten.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Snel & slank
Snel & slank
Ainsley Harriott
     
Gezond en slank met vetverbrandende voeding door Judy Jameson
Paperback | 128 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2002
Recensie:
De auteur beschrijft in dit vermageringsboek een manier om af te vallen door matig te zijn met eiwit en (verzadigde) vetten en ruim gebruik te maken van koolhydraatbevattende voedingsmiddelen. Daarnaast adviseert zij beweging een vaste plaats in het leven te geven. Hoofdstuk een behandelt hoe slank te worden en (veel belangrijker) te blijven. Uitleg over wat een goed gewicht is en hoe de voeding er in % vet, eiwit en koolhydraten uitziet. Een dertigtal voedingsmiddelen worden als vetverbrandende voedingsmiddelen gepresenteerd. Hoofdstuk twee geeft adviezen hoe bepaalde gewoontes af te leren, zowel op het gebied van voeding, leefstijl, inkoop van levensmiddelen en bereiding van gerechten. In het derde korte hoofdstuk geeft ze adviezen en tips hoe deze voeding vol te houden in stresssituaties, feestjes en bij uit eten gaan. Het laatste hoofdstuk omvat een weekmenu met uitgewerkte recepten. Bevat een register met zowel de recepten als trefwoorden. Geen illustraties of foto's. Een bekende vermageringsmethode gestoken in een nieuw jasje.
(Biblion recensie, C. Witjens-v.d. Burg)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Vetverbrandende voeding
Vetverbrandende voeding
Judy Jameson
 
 
 
Start: december 2010 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020